Info

Artikelen

Wij helpen je graag op weg!

Onze leeslintjes en kapitaalbandjes

Bekijk een overzicht van onze meest gangbare gevlochten leeslintjes en bijbehorende kapitaalbandjes.

Geen idee waar je moet beginnen?

Je wilt bestanden gaan opmaken voor je Almanak, maar je weet niet hoe te beginnen? Bekijk dan hier het overzicht van onze templates die gratis te downloaden zijn.

Hoe moet ik mijn bestanden aanleveren?

Vliegen de grafische termen je rond de oren en snap je er helemaal niets meer van? Deze checklist helpt jou bij het aanleveren van een drukklaar bestand!

De opbouw van een almanak

Met een mooi kwalitatief boek maak je natuurlijk altijd indruk. We leggen je uit hoe een boek nou eigenlijk in elkaar zit en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Verschillende materiaalsoorten

Papiersoorten zijn er in verschillende soorten, maten en gewichten. Voor iedere toepassing en uitstraling is een geschikt papiersoort te vinden.

Kleuren omzetten naar CMYK

Bij het opmaken van de almanak moet je zorgen dat alle afbeeldingen drukklaar zijn gemaakt. We geven je alle informatie over de verschillende soorten kleuren en een handig stappenplan voor het omzetten.

Afloop, wat is dat eigenlijk?

Bij het opmaken van de almanak dien je rekening te houden met verschillende opmaakinstructies. Één daarvan is de afloop, maar wat houdt afloop nou precies in? We leggen het je hier uit.

Adobe sneltoetsen

Gebruik maken van sneltoetsen scheelt je super veel muisklikken en is natuurlijk een stuk sneller. Wij geven je de slimme sneltoetsen voor InDesign, Photoshop en Illustrator!

Roy en Mark staan voor je klaar

Heb je vragen?

Onze almanak specialisten Roy en Mark helpen je graag verder.