Info

Mogelijkheden
voor jouw Almanak!

Omslag- en bindmogelijkheden

In feite zijn er twee basismogelijkheden; een harde omslag (hardcover) of een meer buigzame omslag (softcover). Een hardcover is iets kostbaarder dan een softcover en wordt gebruikt voor meer luxe, duurzame toepassingen. Een softcover wordt meer toegepast voor een kortere levensduur of een zakelijke publicatie.

Hardcover

De naam zegt het eigenlijk al. Een boek voorzien van een harde beschermende band, wat meestal uit een 2 tot 2,5 mm dik bordkarton bestaat. Het materiaal wat je voor de afwerking gebruikt is een beschermende laag en optioneel: bijv. stof, leer linnen, covervinyl etc. Je geeft hierdoor je eigen touch aan het boek.

Genaaid gebonden: hierbij wordt het boekblok* in de kaft gelijmd d.m.v. schutbladen**. Het boekblok kan namelijk niet aan de kaft gelijmd worden. Op deze manier blijven gebonden boeken het beste openliggen.

* alle pagina’s in een boek
** de eerste en laatste pagina’s in een boek

Softcover

Oftewel een paperback heeft een omslag wat bestaat uit een dunner karton. Hier zit, behalve een beschermlaag (persvernis of laminaat), geen verdere afwerking op. Speciale toevoegingen zijn mogelijk, zoals uitslaande flappen aan voor-en achterblad.

Genaaid gebrocheerd: de sterkste manier om softcover-boeken in te binden. Hierbij bestaat het boekblok uit katernen, die door middel van garen aan elkaar genaaid zijn. Deze katernen worden met lijm bevestigd aan de kaft. Het ontbreekt hier aan schutbladen waardoor het boek minder goed blijft openliggen dan genaaid gebonden.

"Niets is ons te gek!"

Niets is ons te gek!

Italiaans leer? Een vachtje? Hout? Of een zeildoek als omslag? Bij ons is alles mogelijk! Stel een geheel eigen cover samen of kom gezellig langs in ons Almanakken-kantoor!